Spring til indhold

Hvad er ToonMeNow?

Sitet ToonMeNow betyder “Tegn mig nu” på engelsk.

Webstedet og dets tilhørende sociale-medie-sider under samme navn er skabt af kunstneren Amir Hussain, som især er kendt som Sand & Saltkunstner. Toonmenow kunst bliver produceret og tegnet på ipads og efterbehandlet på computer. Det der bliver produceret er en sammensmeltning af virkelige fotografier blandet med tegninger. Meget af det kunst, der produceres indeholder forskellige budskaber – både politiske og samfundskritiske.Polaroid

Amir Hussain, som er etnisk pakistaner, blev født Odense i år 1976. Han begyndte at tegne i sit tidlige liv og valgte at gå i sin mors fodspor, som elskede at lave malerier. Efter at vinde forskellige tegningskonkurrencer blev Amir mere og mere tiltrukket af kunst. I 1990, da Amir i en ung alder vandt en tur til Ukraine og Rusland, blev han klar over, at det at tegne og udtrykke sig kreativt skulle blive en væsentlig del af hans liv.

Amir Hussain er uddannet Cand. Negot Arabisk i Marketing & Kommunikation fra Syddansk Universitet. Han har desuden studeret arabisk på Damascus University. Udover dette har han haft forskellige praktikophold, både i London og Los Angeles, hvor han har arbejdet med webdesign og kommunikationsdesign.